Haber

İstanbul Büyükşehir Belediyesi: Kadınlar İçin Yolda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde deprem bölgesindeki kadınları unutmayarak büyük bir dayanışma sergiledi.

Samandağ ve Hatay merkezde kurulan İBB Kadın çadırlarında, kadınların ihtiyaçları için kırsala gidecek Mor Otobüs ve onlarca kadında kadınlara ruhsal ve sosyal güçlendirme, sağlık ve anne-bebek danışmanlığı gibi hizmetler verilirken, Şampuan, hijyenik ped ve diş fırçası gibi en temel ihtiyaçları olan binlerce insan. Hijyen paketi dağıtımı gerçekleştirildi.

İBB, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde deprem bölgesindeki kadınları da unutmadı. İBB ve ona bağlı şirketler, kadınlar günü için ayırdıkları bütçelerle sallantılı bölgeye hijyen paketi gönderdi. Deprem bölgesinin temel ihtiyacı olan hijyenik pedden şampuana kadar birçok eserin yer aldığı kolilere İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun birlik ve beraberlik mesajı eklendi.

İETT’nin kadın dayanışmasının simgesi olarak özenle hazırladığı Mor Otobüs, 8 Mart’ta Hatay’a giderek depremden etkilenen hanımlarımıza moral oldu. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ihtiyaca yönelik oluşturulan ve diş macunu, diş fırçası, şampuan, ped, sıvı sabun, tıraş köpüğü, jilet, tırnak makası, tarak, saç fırçası, kağıt mendil ve tekli sabundan oluşan hijyen poşetleri, Mor Otobüs ve İBB Meclis Üyeleri ve İBB’de görevli kadın yöneticilere misyon çalışanları tarafından dağıtıldı. Mor Otobüs dışında Hatay’ın 5 farklı ilçesinde toplam 8 araç ile hizmet vermekte olup; Erzin, Hassa, Arsuz, Altınözü ve İskenderun köylerine hijyen paketleri dağıtmaya devam ediyor. Ayrıca Mor Otobüs bölgedeki kırsal kesimlere de sefer düzenleyerek kadınların ihtiyaçları için kullanılacak.

KADIN MERKEZLERİ

Samandağ ve Hatay merkezde kurulan İBB Kadın çadırları ile kadınlara yönelik manevi güçlendirme, sosyal destek, sağlık danışmanlığı, anne-bebek danışmanlığı, jenerik danışmanlığı ve atölye çalışmaları gibi hizmetler sunuluyor. Ayrıca Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile imzalanan mutabakat zaptı ile Mor Kampüsler kurulmuştur. Şiddetten arınmış dini alanlar olan Mor noktalarda; Tüm yaş grupları için psikososyal güçlendirme sağlanmaktadır. Kadın sağlığı konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapılacak, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik eğitimler verilecek.

“UMUT OLMAK İÇİN GELDİK”

Mor Otobüs ile İBB Kadın çadırlarına giden İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Enif Yavuz Dipşar, “Deprem bölgesindeki kadınların ciddi sıkıntılar yaşadığını gördük. Hijyen ihtiyaçları çok fazladır, ifade etmekte zorlanırlar, utanırlar. Bu nedenle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan kadın profesyonellerimizle buraya geldik. Kadın dayanışmasının bir örneğini Hatay’da göstermek ve yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi. İBB kadın çadırlarının bölgedeki kadınlara özel alanlar olduğunu anlatan Dipşar, “Kadınların kendilerine ait bir yeri yok. Çadırlarımızın içinde psikososyal pekiştirme sağlıyoruz. Aynı zamanda kadınlarla sanat terapisi, grup terapisi, atölye çalışmaları gibi farkındalık çalışmaları yapıyoruz. Hanımların kendilerini ifade etme ihtiyacı vardır. Yalnızlık duygusu bu dönemde en yaygın duygulardan biridir. Ama Hatay’daki hanımların hiçbiri yalnız değil. İstanbullu kadınlar olarak onlarla dayanışmak için buraya geldik. Biz de bu dayanışmayı büyütmeye, onlara umut olmaya geldik” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

bunyan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu